Literatura

The Boy with the gun (wiersz)

Charlie

Był młodym mężczyzną i miał miłość 
do broni. był przy tym taki naiwny 
gdy chodził ulicami brudnego miasta 
w kieszeni pocierał kolbę gnata
w opóźnionym tempie równał krok
z przypadkowym przechodniem  
wyobrażał sobie jakby to było
oddać strzał i popłakać się nienaturalnie
oddać strzał i popłakać się nienaturalnie
potem godzinami układał ją w dłoni mierzył
do swojego odbicia robił grymas rodem
chłopaków z Chelsea dla brytyjskiego stylu
pomalował oczy czarnym tuszem
kupił krótką skórzaną  kurtkę i przyciasne
w kroku spodnie był Brianem Malko osiedla
Charlie Sheenem swojej szkoły prywatnej
bożyszczem czternastoletnich dziewic 
i gdy dochodziło do refrenu jego ulubionej 
piosenki wkładał lufę do ust i sprawdzał 
swojego tchórza swój ambiwalentny
stosunek do ciała strach przed końcami
sznurka i niepewnymi dłońmi
później już tylko leżał w pościeli 
spijał sok z cytryny w jej wnętrzu
gasił peta przewijał do refrenu, zapętlał.  

 

 
 
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=PMAB3r6EjcM 
 
 

słaby 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 23 stycznia 2016 (historia)

Inne teksty autora

Szerszeń
Charlie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca