piece już wygasły
kominy przestały oddychać
cisza
gdzieś w oddali
dziecka płacz
pytanie bez odpowiedzi
mamo....
czy my też musimy tam pójść ?
ciii.....
śpij już
sen przyniesie wybawienie
szczęk zamykanych wrót
pamięć o człowieku
wrzucona na taczki
zakopana gdzieś
pod kolczastymi wspomnieniami
a przecież obiecywali
ARBEIT MACHT FREI
Przemek Trenk
pamięć o człowieku
wrzucona na taczki
zakopana gdzieś
pod kolczastymi wspomnieniami