Podobno Ginsberg umarł szczęśliwy

Przemek Trenk

 


tak zupełnie irracjonalnie
założyłem się kiedyś z Bogiem
że będę szczęśliwy

 

wieczorami 
gdy świat zasypia

zmęczony ludźmi


tępą żyletką wycinam

niepasujące do mnie
fragmenty życia

 

wciąż wierzę że kiedyś
to się sprawdzi

 

tym co nie wierzą 
podobno się sprawdza
gdy zamykają się na rzeczywistość

nie pozwalając by ich oblepiała

 

mówią że Ginsberg umarł szczęśliwy
czy na pewno ?

 

Przemek Trenk

 

 

Przemek Trenk
Przemek Trenk
Wiersz · 2 lutego 2016
anonim