kronika wypadania zębów

Kuba Nowakowski

wspomnienia bardzo łatwo wchodzą pod skórę

udają żyły ale tylko spływają krwią

wewnątrz hadrony zderzają się z winą i nawróceniem

tańczą wspomnienia pod skórą jak dzicy na szczęśliwych wyspach

i to tyle o szczęściu

po co drażnić robaka szczęściojeba

 

okazuje się że jestem kolekcjonerem

więc jednak jestem kimś

zbiory obrazów wyciętych z dokonań i konań

rżną się z kurzem i już nie wiadomo czyje jest na wierzchu

 

pierwszy dzień postu zatrzymał się w kąciku ust

Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 12 lutego 2016
anonim
  • zen8
    Ładna praca kontrapunktem na początku, później jest trochę naturalistycznie, ok

    · Zgłoś · 8 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    wnikliwy odbiorca
    Genialne!!! Porównanie, gra słów, metaforyka!Tak, genialne!!! Takie soczyste, prawdziwe, żywe! Uwielbiam!!!

    · Zgłoś · 7 lat