po latach spędzonych w duszy letargu
podlotki, które kiedyś kochałem
dawno już opuściły klasę
matury z poezji, napisane na piątki
obudziłem się i nie pamiętam
wykładów z chemii
uczuć
ani biologii serca
nie pamiętam okrągłych brzuchów
dziewczyn z liceum
które już dawno opuściły sale wykładowe
mówią że David Bowie nie żyje
a za oknem wiosna zakwitła krokusami
znowu przyjdze maj
tamte podlotki, usiądą przy stolikach
Pod Kurantami
każdy z nas bogatszy o kilka zmarszczek
rok po roku
Przemek Trenk