MÓZG CZŁOWIEKA

Sylwia Aszendorf

 

 

OSIEMDZIESIĄT SZEŚĆ
MILIARDÓW NEURONÓW
SKARB CZŁOWIEKA
TAK MAŁO ZNANY

SZKODA ŻE TYLKO
W TRZYDZIESTU
PROCENTACH JEGO
MOŻLIWOŚCI UŻYWANY

AUTOSUGESTIA
TO SIŁA NIEZMIERZONA
POTRAFI DZIAŁAĆ CUDA
POCHODZI OD BOGA

HOMO SAPIENS
TO MIESZANKA WYBUCHOWA
RÓŻNI SIĘ OD HOMO ERECTUS
LICZBĄ NEURONÓW

DZIĘKI CI BOŻE
ZA TE HOJNE DARY
WIERZĄC ŻE W PEŁNI
JE WYKORZYSTAMY

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 2 głosy
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 12 lutego 2016
anonim