czekając na wianki

Grzesiek z nick-ąd

wszystkim tym którzy już kochają

oraz tym którzy kochać zaczną

życzę by o kochanych dbając

nigdy nie mieli ich na własność

 

by nie musieli siebie zmieniać

wszak lepsze wrogiem jest dobrego

jak potok który na kamieniach

pisze coś bardzo szumiącego

 

jak ptaki które bez pamięci

wielbią urodę pani sosny

wierząc że świat się po to kręci

by zmieniać zimę w zapach wiosny

 

więc tym którzy się rozpływają

w maślanych oczach i zachwytach

życzę by o swą miłość dbając

nie pozwolili jej przekwitać

 

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 14 lutego 2016
anonim