legenda

Yaro

zamiast siedzieć na necie

i stukać w klawiaturę

wypisując bzdury 

 

weź się w garść

 

ćwicz celność karabin chwyć mocno 

tak trzymaj

jest co raz gorzej 

lepiej nie będzie 

jakby chłodniej na świecie

 

zbuduj okopy

wyspawaj stary czołg

łopaty złamany sztil 

to nie twoja wina

zmienia się realistyka

 

naucz się obronić rodzinę i siebie 

by wnukom wieczorami legendę słać 

Oceń ten tekst
Yaro
Yaro
Wiersz · 16 lutego 2016
anonim