zamiast siedzieć na necie
i stukać w klawiaturę
wypisując bzdury
weź się w garść
ćwicz celność karabin chwyć mocno
tak trzymaj
jest co raz gorzej
lepiej nie będzie
jakby chłodniej na świecie
zbuduj okopy
wyspawaj stary czołg
łopaty złamany sztil
to nie twoja wina
zmienia się realistyka
naucz się obronić rodzinę i siebie
by wnukom wieczorami legendę słać