Literatura

Lech nad płotem (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

 

struktura betonu prowadzi tęczę

i tym którzy boją się o tyłek

odwaga jak to odwaga rośnie gdy tania

najtwardsi potrafią

nie tylko winy odpuścić

żydzi z masonami grają w hokeja

dmuchając trąbkę saksofonu

raz jednym raz drugim płucem

 

im więcej mamy w sobie brudu

tym bardziej bywamy wyjątkowi

czystość nie czyni świętym

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 19 lutego 2016, 21:44
"dmuchając w trąbkę saksofonu"...???..gdzie saksofon ma trąbkę?
Ostatnia strofa, a w szczególności ostatni wers, bardzo prawdziwy.
A odwaga ?...fakt, rośnie gdy tania...niestety.
Ten "tyłek" zastąpiłabym dosadną, dupą, byłoby bardziej przekonująco.
Mithril
Mithril 19 lutego 2016, 22:16
...w ostatnim czasie "odwaga" musi mieć bezpieczne warunki, aby
bez konsekwencji zatańczyć na odwadze innych - prawo plebsu :-)

a tekst(?)
- jak wyjaśnisz sensownie: "w trąbkę saksofonu"
to kupię cały
Mi Lo
Mi Lo 19 lutego 2016, 23:58
w ustnik dmuchają?
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski 20 lutego 2016, 06:49
no dmuchają jak nosorożec żyrafę :-) wydaje się co poniektórym, że to już muzyka a to nawet nie hałas ;-)
przysłano: 19 lutego 2016 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca