Lech nad płotem

Jacek JacoM Michalski

 

struktura betonu prowadzi tęczę

i tym którzy boją się o tyłek

odwaga jak to odwaga rośnie gdy tania

najtwardsi potrafią

nie tylko winy odpuścić

żydzi z masonami grają w hokeja

dmuchając trąbkę saksofonu

raz jednym raz drugim płucem

 

im więcej mamy w sobie brudu

tym bardziej bywamy wyjątkowi

czystość nie czyni świętym

 

Oceń ten tekst
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 19 lutego 2016
anonim
  • Jacek JacoM Michalski
    no dmuchają jak nosorożec żyrafę :-) wydaje się co poniektórym, że to już muzyka a to nawet nie hałas ;-)

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Mi Lo
    w ustnik dmuchają?

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Mithril
    ...w ostatnim czasie "odwaga" musi mieć bezpieczne warunki, aby
    bez konsekwencji zatańczyć na odwadze innych - prawo plebsu :-)

    a tekst(?)
    - jak wyjaśnisz sensownie: "w trąbkę saksofonu"
    to kupię cały

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Ir
    "dmuchając w trąbkę saksofonu"...???..gdzie saksofon ma trąbkę?
    Ostatnia strofa, a w szczególności ostatni wers, bardzo prawdziwy.
    A odwaga ?...fakt, rośnie gdy tania...niestety.
    Ten "tyłek" zastąpiłabym dosadną, dupą, byłoby bardziej przekonująco.

    · Zgłoś · 8 lat temu