Literatura

To jest jak hipnoza (za fejsem) (wiersz)

abc

Ta kukła człowieka to ja
w całej swojej
okazałości
jestem jeszcze nieumarły
żywy ale jak wszyscy
inni padnę
mimo to mam trochę lepiej
niż cała reszta
sunących po chodnikach
bo doświadczam
więcej naturalnych rzeczy
w produktach

Pocieszam się
popatrzcie tylko
jaka jestem
jeszcze młoda
powabna jak srebrna nić
babiego lata
w przedsionku jesieni
całkiem niezła
ze mnie laska
odchowałam dzieci
i mogę robić niejedno
jak za młodu

Tak samo jak poeta
ze swoimi dyplomami
wycinkami z gazet
które gromadził
i teraz śni sen że kogoś
to wzrusza
notki nie zgubią się
wśród milionów
zaistniałych adnotacji
podobnych do siebie
jak dwie krople
wody

Jestem jak imprezowicz
co by chciał
jeszcze coś wykrzesać
i wypić ale organizm
już nie sztymuje
tylko dieta cud
przy życiu trzyma
marskość wątroby
i inne defekty
na tle nerwowym


Zamość, 24. II. 2016


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 24 lutego 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca