krótki list do dziadka Bolka

Yaro

gdy byłem mały
sąsiad był zomowcem zatwardziałym 


potem dziadku

szkoła podstawowa
po szkole ZDZ
zasiłek lub WPD


robota jak żona czekała w cukrowni
od szóstej

w domu obiad i w pole
na C-330 M 

 

człowiek całe życie pisze wiersz
nie ma czasu podrapać się 
by spojrzeć w oczy jak w gwiazdy

 

jednak orze 

Yaro
Yaro
Wiersz · 25 lutego 2016
anonim