Mężczyzna może być romantykiem
przez przypadek przewrócić
stronę ulubionej książki
po raz kolejny
zbadać każde słowo
powoli posuwając palec
po wypukłościach strony
odświeżać alfabet
wdechów wydechów
nawet wtedy
pozostanie ślepy