O drugiej...

Konrad Matysiak

Mężczyzna może być romantykiem 
przez przypadek przewrócić 
stronę ulubionej książki
 
po raz kolejny
zbadać każde słowo
 
powoli posuwając palec 
po wypukłościach strony
odświeżać alfabet 
 
wdechów wydechów
 
nawet wtedy 
pozostanie ślepy

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Konrad Matysiak
Konrad Matysiak
Wiersz · 29 lutego 2016
anonim