Literatura

hymn (wiersz)

zen8

uznano mnie za świadomą elektryczność przez kontrolowanie swojego umysłu
chodziłem w kurtce wojskowej gdy rozpylono gaz bojowy - w tokijskim metrze
w państwie radiacji i bomb atomowych po których powstały leje jak rybie oczy

mówię do ciebie hiroszimo matko spadochroniarzy automatów i bodhisattwów
niech nie gaśnie - twoja wirtuozeria - nad tokijskim metrem gdy nadchodzi świt
i kiedy przykładam ucho do ściany w mieszkaniu by słuchać jak mówi okinawa

jak mówią japońskie koncerny o nowych technologiach w momencie cyfryzacji
podczas którego napełniam płuca - jodem - z wybrzeży okinawy i innych wysp
by pofrunąć jak dziecko-budda ponad zasieki i unieść się ponad skażony teren


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 10 marca 2016, 11:52
rozbawił. to dobrze
zen8 18 marca 2016, 20:49
Cieszę się, dziękuję za czytanie
przysłano: 10 marca 2016 (historia)

Inne teksty autora

ulice
zen8
cyborg
zen8
manga
zen8
poezja
zen8
noc
zen8
kraina
zen8
mudra
zen8
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca