Czyjejś coś i żeby to tylko było ciało

abojawiem

Nikt chyba bardziej

nie potrzebuje niczego

jak właśnie ciepła

czyjegoś wzroku czyjegoś głosu

czyichś oczu czyichś ust

(bo coś jest nie tym samym)

czyichś dłoni czyjegoś ciała

czyjegoś czegoś co tak do końca

nie wiadomo czym jest

poza tym że jest czymś najważniejszym

chociaż na takie wcale nie wygląda.

 

2011 r.

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 14 marca 2016