Literatura

Swords Eater (wiersz)

Norbert Gołąb


Ulice opustoszały, jak usta matki, kiedy powiedziała

idź dziewczynko, rozkwitaj gdzie indziej, tu zabrakło ziemi.

 

Ulice opustoszały, tylko jakiś pies składa się jak harmonia

goniąc za cieniem. Za rogiem skotłują się ciała, posypią się płatki.

 

Dokąd pójdziesz i czyje palce będą ściskać cię do chrzęstu kości;

tak kiedyś chłopcy chwytali twoją dłoń, trenując czułość jak mięsień.

 

Daj znać dokąd idziesz, czy będą tam mięśnie, skotłowana czułość;

stosunki krótsze niż snapy. Piekło, jak łóżko, ma długość ciała.

 

Ulice opustoszały, tylko jeden siniak, jak koc przykrył postać.

Za dużo bólu chciałaś unieść, wyszedł z ciebie martwy piksel.

 

Ulice opustoszały, jak usta siostry, kiedy dzwoniła by wypłakać

w Batalcan rozsypano róże. Wracaj, piekło jest puste.

 

Odświeżasz obraz do bólu, aż pod stopami zabraknie ziemi.

Nikogo wokół, kto by powiedział wystarczy, tu zaraz jest serce.

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=EBAzlNJonO8

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 marca 2016 (historia)

Inne teksty autora

Łapa
Norbert Gołąb
Eeny, meeny, miny, moe
Norbert Gołąb
Dekompresja
Norbert Gołąb
Error 404
Norbert Gołąb
Dokarmianie
Norbert Gołąb
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca