w hotelowym pokoju pływają tropikalne ryby które nigdy mi się nie przyśniły
w przedpokoju na tapetach - sen buddy - krzepnie jak czarno-biała manga
trzymam w ręku pilot od telewizora i zmieniam - japońskie kanały na hitachi
w pokoju nie ma nikogo poza podłączoną - przez gniazdka elektrycznością
jestem otoczony przez akwaria buddy podświetlone punktowo ultrafioletem
na ulicach nocnego kioto automaty hitachi i bodhisattwowie z czystej krainy
kioto nie wyłączaj się z prądu - we śnie - harmonizuję REM z kontrolą myśli
dla hitachi elektryczność to świadomość przepływu ładunków elektrycznych