niebieski migdał do zgryzienia

Ada Mickiewicz

Jeszcze czcze
szczęścia próby śnię
i będę śnić
i łapać nić
aż sczeznę,
aż zasnę twardo.
Od urodzenia
jestem na czczo.
 
Jak przed badaniem krwi.
Uczucia głodna krzty
po rdzenia nerwy,
po kostny szpik
z diagnozą,
że tęsknić warto.
 
Mogą jak do szczeniaka
pruć  się a kysz,
że z głodu to się
jeszcze nikt nie zeszczał.
Ja będę śnić
i łapać nic,
w migdałach buszując
twardo.

Ada Mickiewicz
Ada Mickiewicz
Wiersz · 19 marca 2016
anonim