TWARZ W OKNIE

Sylwia Aszendorf

 
 
 
 
 
 
 
Sylwia Beata Aszendorf ha condiviso la foto di Sylwia Aszendorf.
44 min
 

Emoticon heart

 
 
foto di Sylwia Aszendorf.
Sylwia Aszendorf
46 min

TWARZ W OKNIE

WRACAM PAMIĘCIĄ
DO LAT DZIECIĘCYCH
BURZLIWYCH ZDARZEŃ
PRZEMOCY WIĘZI
NA KTÓRE NIKT 
NIE MIAŁ LEKARSTWA
NA TĘ CHOROBĘ
SOWIECKIEJ TRZEZWY

I DZIEŃ ZA DNIEM
W STRACHU UPŁYWAŁ
CZY W MOIM DOMU
ZNÓW JEJ PRZYCZYNA
GWAŁTÓW PRZEMOCY
I RĘKOCZYNÓW
MIŁOŚCI BRAKU
LUDZKIEJ DOKTRYNY

I TYLKO CZASEM 
NA ,,WIEŚ,,JECHAŁAM
ŻEBY SIĘ POZBYĆ
KOSZMARÓW NOCY
GDY TYLKO Z MOSTKU
W LEWO SKRĘCAŁAM
WIDZIAŁAM TWARZ
W OKNIE MIŁOŚCI

MOJEJ BABCI HELENIE
19.03.2016

 

Oceń ten tekst
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 19 marca 2016
anonim