jak to (z nami) wygląda

abojawiem

my zawsze przed kimś

(co wcale nie znaczy że

nie przed samymi nami)

odstawiamy przedstawienie -

można mylić z szopką -

taka to nasza świętość -

 

ale żeby to było takie złe -

święci się nie tłumaczą -

i to wcale nie dlatego że

na własne oczy najtrudniej

(jeżeli w ogóle można)

siebie samego zobaczyć

 

 

2015-12-21

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 19 marca 2016