Żądać szacunku od głupiego, to jak
Żądać wierności od... człowieka.
Ucieczka moim imieniem
Ale jeśli uciekam przed życiem
Nie mogę biec prosto
Jak mogę oczekiwać wierności od kogoś..
Skoro boję się być wierna nawet sobie?
nie teraz
Helena Kłosińska
Helena Kłosińska
Wiersz
·
24 marca 2016