wielki tydzień

Jacek JacoM Michalski

niesie nas brak skrzydeł

kiedy każą pełzać

nawet robak zbiera się do lotu

zakładają pęta i kajdany

ubierają w kaftan

wszystko co się wymyka

drugim stronom gwiazd

gdy powieki są rewersem

niezmierzonej przestrzeni

 

na przekór bogobojnych

łechtaczek i napletków

można cięciem żyletki

jak za ciasne ubranie

zdjąć siebie z siebie

Oceń ten tekst
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 24 marca 2016
anonim