Literatura

Tylko dla ciebie (wiersz)

Gąsieniczka

Gdy Cię nie ma obok mnie
Jest mi smutno
Jest mi źle
Marzy mi się wtedy byś
Całował tulił i w ramionach trzymał mnie
Kiedy leżę obok Ciebie
Jest mi dobrze czasem źle
Ty sprawiasz wrażenie
Że żyję i całuję Tylko dla Ciebie
Moje serce z żalu drży
Gdy widzę inną w ramionach Twych
Jest mi smutno
Jest mi źle
Dlatego że zdradzasz mnie.

Dla Kuby


*
Otchłań

::w
W otchłani mojej rozpaczy
Słyszę ciche pukanie do drzwi.
To drzwi mojego serca,
Moich myśli, moich uczuć.

W otchłani mojej rozpaczy
Słyszę czyjś krzyk!
Woła mnie...
Chcę iść lecz nie mogę,
Chcę podążyć za głosem,
Lecz coś mnie trzyma by pozostać
Może to jest pukanie do drzwi,
Za którymi możesz stać Ty!


*
[***]

Stałeś
Patrzyłeś
Słuchałeś
Pomagałeś (innym)
Chciałeś (dobrze)
Mówiłeś
Kochałeś (i chciałeś być kochanym)
Czułeś ( jak wszyscy)
Nienawidziłeś
Brałeś
Dałeś (mi)
Pokazałeś (co tak naprawdę znaczy żyć)
Milczałeś
Płakałeś
Przesadziłeś
Upadłeś
<%w> i
<%w>Upadłeś
<%w>Umarłeś
<%w>ODZESZŁEŚ (a ja)
<%w>siedziałam i rozmawiałam z Twoim cieniem


słaby– 8 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 marca 2000

Inne teksty autora

Narkoman
Gąsieniczka
Zegar
Gąsieniczka
[***]
Gąsieniczka
[***]
Gąsieniczka
Pokój
Gąsieniczka
Pociąg
Gąsieniczka
Niebo
Gąsieniczka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca