życie poza aminokwasami

Michalina z Rotterdamu

na każdego spada

na każdego przynajmniej raz w życiu

nie weekendu początek

ale przerażenie wielkiego piątku

że poza odejściem nie ma źródeł

a poza nicością kwasów hialuronowych do wypełnienia duszy

 

a nawet jeśli są

nawet jeśli życie poza aminokwasami istnieje

to co z nim będzie po wybuchach na słońcu

gdy szlag trafi cały ten złom okołoziemski?

Michalina z Rotterdamu
Michalina z Rotterdamu
Wiersz · 25 marca 2016
anonim