obojętność

gaj

tylko dzieci to potrafią
przejść obok i nie być obojętnym
roześmiać się motylim śpiewem
zatańczyć sambę przyszłych marzeń

 

spojrzeniem zakręcić rzeczywistość

 

dorosłe teraz skurczoną dłonią zaklina czas
do powrotu przeklinając miejsce
wyjścia


bez wskazań na przyszłość

gaj
gaj
Wiersz · 25 marca 2016
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Mimo dobrej oceny zastanawiam się, co "dorosłe". Dorosłe [DZIECI] ZAKLINAJĄ czas.
    A jeśli dorosłe [DZIECKO] ZAKLINA czas, to na początku powinno być chyba: "tylko DZIECKO [to] POTRAFI" - lepiej zresztą: "tylko dziecko potrafi":)
    Pozdrawiam, życzę powodzenia.

    · Zgłoś · 8 lat