za-chowanie

Grzesiek z nick-ąd

 

pragnę zachować ciebie w sobie
jak zapach maja kolor września
kiedy spod niedomkniętych powiek
szczęście się w uśmiech ucieleśnia

gdy wróble tańczą na kałużach
a kot rozmywa się na biało
w oddali milknie pierwsza burza
z nadzieją że się nic nie stało

pies się zachwyca starą kością
do pracy pędzi jakiś człowiek
by nie zarazić się zwykłością
pragnę pozostać sobą w tobie

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 26 marca 2016
anonim