Śnić

bezdomnydzwięk

jak mogę ci się przyśnić?

miarą snu jest przecież spokojność.

byle iść, iść daleko przez sen

jak przez próżnie

nie ten –lecz tamten

kształt na skraju nieba

zbliża nas ciemność

 

w  snach jak stały lokator

pozostawiasz noc pozbawioną wątków.

 ktoś otwiera na komendę usta

Patrzysz mi w oczy

Oceń ten tekst
bezdomnydzwięk
bezdomnydzwięk
Wiersz · 26 marca 2016
anonim