Przejście dla pieszych

Robert Więckowski

Mógłbym cię pokochać

za twoje maleńkie stópki,

które ledwo mieszczą się w bucikach ze skaju.

 

Pokochałbym cię na śmierć,

nad życie,

na zawsze.

 

Razem bieglibyśmy w deszczu,

razem pokonywalibyśmy zaspy

zimą.

 

Mógłbym cię pokochać,

gdybyś tylko zauważyła,

że stoję obok.

 

Na przejściu nie spojrzałaś na mnie.

Robert Więckowski
Robert Więckowski
Wiersz · 30 marca 2016
anonim