Jesteś jak ciepły wiosenny wiatr
Witrażem jesteś miliona barw
Jesteś wieczerzą dla głodnych dusz
Jesteś pragnieniem mych suchych ust
Więc zostań...
Zostań i rozbij ze mnie ten lód
Co zmroził serce i zmroził mózg
Zostań i ogrzej mnie świecą twych oczu
Zbliż swoje wargi tak, bym je poczuł
I zostań.