Zostań

Tomek Katner

Jesteś jak ciepły wiosenny wiatr

Witrażem jesteś miliona barw

Jesteś wieczerzą dla głodnych dusz

Jesteś pragnieniem mych suchych ust

Więc zostań...

Zostań i rozbij ze mnie ten lód

Co zmroził serce i zmroził mózg

Zostań i ogrzej mnie świecą twych oczu

Zbliż swoje wargi tak, bym je poczuł

I zostań.

Oceń ten tekst
Tomek Katner
Tomek Katner
Wiersz · 4 kwietnia 2016
anonim