Oczy Anioła

Tomek Katner

Patrzyłem wczoraj w oczy anioła

Tak jasne i czyste spojrzenie

A nasze usta krzyczały milczeniem

Jak w naszych głowach słowa

            Słyszałem wczoraj serce anioła

            Zdyszane i drżące jak moje

            A nasze dłonie dialogiem złączone

            A nasze palce splecione

I nasze policzki w gorącym dotyku

Szeptały o czymś cichutko

Trzymałem wczoraj anioła w ramionach

Może dwie chwile za krótko...

 

Tomek Katner
Tomek Katner
Wiersz · 4 kwietnia 2016
anonim