Podróż do końca

Tomek Katner

pod ramionami słońca

iść będziemy radością

aż do białych dni końca

 

pod płaszczem ciemnej nocy

trzymając się za ręce

będziemy razem kroczyć

 

i z wiatru dzikim kurzem

śmiało będziemy tańczyć

do kresu barw podróży

 

a w deszczu kroplach złotych

płynąć będziemy szczęściem

i kraść sobie pieszczoty

 

gdy skończy się ta droga

spleciemy stare dłonie

pukając do drzwi Boga

Tomek Katner
Tomek Katner
Wiersz · 4 kwietnia 2016
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    ama
    mój ulubiony :-)

    · Zgłoś · 7 lat