Literatura

Zaświadczenie (wiersz)

Tomek Katner

Tak wiele jest trudnych pytań

Zupełnie bez odpowiedzi

Dziś ja sobie takie zadaję

I drążę jak na spowiedzi

 

Czy jestem pijakiem i świnią?

Czy jestem erotomanem?

I jak na to wszystko odpowiem

Gdy stanę kiedyś przed Panem

 

Czym prostsze zadaję pytanie

Tym trudniej jest odpowiadać

I nie pomoże psycholog

Bo duszy nie umie zbadać

 

Psycholog też jest ciekawski

- zrobi mi pranie sumienia

I chociaż sam jest pijakiem

Wystawi mi zaświadczenie

 

Że jestem pijakiem i świnią

Że jestem erotomanem

A wszystko to, bo dzieciństwo

Calutkie miałem przesrane.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 5 kwietnia 2016, 15:32
rymowanki wbrew pozorom nie są łatwą sztuką. bez świadomości swojego warsztatu wychodzą takie kwiatki polne
Tomek Katner
Tomek Katner 23 kwietnia 2016, 22:58
kwiatki mają po prostu zwracać na siebie uwagę. Każdy z nich ma na to swoje sposoby... -nawet te polne.
Dzięki za komentaż
przysłano: 4 kwietnia 2016 (historia)

Inne teksty autora

Milion rzeczy
Tomek Katner
Dwie historie
Tomek Katner
Byliśmy
Tomek Katner
dobranoc
Tomek Katner
Przed świtem
Tomek Katner
Zachwycony
Tomek Katner
nie jestem
Tomek Katner
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca