MODLITWA

Sylwia Aszendorf

JUŻ NIE BĘDĘ CI UBLIŻAŁA
MÓJ BOŻE
MOIMI PYTANIAMI
OBIETNICAMI NIE SPEŁNIONYMI
WIEM ŻE GRZESZNA NATURA
WE MNIE SIEDZI
I WOLA WALKI Z NIĄ
W POKORZE

BĘDĘ CIĘ WIELBIŁA
MÓJ BOŻE
WYSŁAWIAŁA TWĄ MIŁOŚĆ
NA WIEKI
SŁOWO ŚWIĘTE
ZAWARTE W BIBLI
NIECH DROGOWSKAZEM
MI BĘDZIE

ZEŚLIJ NAM DUCHA ŚWIĘTEGO
MÓJ BOŻE
CO KRAJ NASZ
W TRUDZIE OŚWIECI
FAŁSZYWYCH PROROKÓW
NIECH SIĘ STRZEGĄ
ZE ŚWIADOMOŚCIĄ
DZIECI

 

Oceń ten tekst
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 7 kwietnia 2016
anonim