bajka o niczym(nieskrępowanej miłości)

Grzesiek z nick-ąd

 

 

historia jakich ponoć wiele
w niejednym wierszu i piosence
pisał że kocha ją i zieleń
ona że też i jeszcze więcej

że go zabierze pod niebiosa
od jutra aż do końca świata
wiatr tylko w żagle i we włosach
a seks w lawendzie no i w kwiatach

nie dbał o skórę w swoim biurze
nie był na wczasach po raz pierwszy
by zostać razem dużo dłużej
kopiował dla niej piękne wersy

ty jesteś moim całym światem
i niedomknięciem moich powiek
pisał pryszczaty nastolatek
do starej babci w Paruchowie

puenta już prawie jest gotowa
że coraz częściej i wyraźniej
kochamy tylko własne słowa
a jeszcze bardziej wyobraźnię

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 8 kwietnia 2016
anonim