obywatel utopijnego państwa z nieprzesuwanymi granicami
kraju istniejącym na mapie jak również w podświadomości
nakierowanej na niepodległość utopijnego państwa i języka
która składa się z lęków i natręctw bo nie wyzbyła się libido
obywatela uderzono w twarz nalaną od libido i patriotyzmu
w psychoanalizie podzielono psychikę na id ego i superego
to opis struktur osobowości które tak naprawdę nie istnieją
bo w kompleksie freudowskim nie ma logiki i konsekwencji