Literatura

Ale człowiek dużo potrzebuje (wiersz)

abojawiem

Ale człowiek dużo potrzebuje -

wsparcia,

najlepiej we własnym domu.

A wtedy

niestraszny żaden dom,

a nawet

niestraszna żadna ulica.

 

Wtedy człowiek się znajduje

wszędzie,

chociaż nie ruszył się z domu.

A może i

wtedy człowiek się odnajduje -

wszędzie

(nawet jeśli nigdzie się nie zgubił).

 

 

2015-12-23


przysłano: 11 kwietnia 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca