do mnie dociera dłużej
ale dociera
no i przecież życie
to nie jakieś wyścigi -
a nawet jeśli
to czy można
szybciej żyć -
ale można na
zwolnionych obrotach
jak właśnie ja
teraz żyję -
co wcale nie znaczy
że będę żył dłużej -
i to wcale nie dlatego
żebym nie mógł -
tylko dlatego
że nie mogę dłużej
niż teraz i na wieki
2015-12-30