do mnie dociera

abojawiem

do mnie dociera dłużej

ale dociera

no i przecież życie

to nie jakieś wyścigi -

a nawet jeśli

to czy można

szybciej żyć -

ale można na

zwolnionych obrotach

jak właśnie ja

teraz żyję -

co wcale nie znaczy

że będę żył dłużej -

i to wcale nie dlatego

żebym nie mógł -

tylko dlatego

że nie mogę dłużej

niż teraz i na wieki

 

2015-12-30

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 11 kwietnia 2016