DOBRO I ZŁO

Sylwia Aszendorf

 

ODWIECZNA WALKA
DOBRA ZE ZŁEM
CODZIENNY BÓJ
Z WŁASNYM SUMIENIEM
ZASADOM ŻYCIA
SPROSTAĆ CHCE
I SPALA SIĘ 
W OGNIU PRAGNIENIA

JUŻ NIE WYSTARCZY
PROSTY BYT
ZA DUŻO ŚWIAT
ZAOFEROWAŁ
MORDERCZY WYŚCIG
BY SWÓJ SZCZYT
PO LUDZKICH TRUPACH
ZŁEM LANSOWAĆ

DOBRO JAK ZWYKLE
W CISZY TRWA
I ZAPISUJE
CYKL WYDARZEŃ
A GDY NADEJDZIE
GODZINA TA
WYMAŻE ZŁO
Z KSIĘGI ZDARZEŃ

 

Oceń ten tekst
Sylwia Aszendorf
Sylwia Aszendorf
Wiersz · 11 kwietnia 2016
anonim