Odcisk

silva

rzymski sandał z rzemykami
zachowany w całości
z odciskiem potężnej stopy
kupca z jedwabnego szlaku
może legionisty
którego ciało nie znało
balsamicznych olejków
ani plastynacji

pozostał jak wyrzut sumienia
czasu
że garbowana skóra ma się lepiej
niż kąpana w wonnościach
i pieszczona dłońmi nałożnic

patrzył cierpliwie
na wcielanie się jedwabnej tuniki

w babie lato

a ciała

w jabłoń 

silva
silva
Wiersz · 11 kwietnia 2016
anonim
  • Mi Lo
    jedyny mój zarzut, to dziwna wersyfikacja.

    · Zgłoś · 8 lat
  • silva
    Mi Lo, witam u mnie, cieszę się, że tylko, ją można by zmienić, ale taka rwana mi odpowiada. Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 8 lat
  • Mi Lo
    nie napisałem, żeby zmieniać. podzieliłem się jedynie odczuciem czytelnika, a co z tym zrobisz, to już inna sprawa.

    · Zgłoś · 8 lat
  • silva
    Mi Lo, dzięki za powrót. Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 8 lat