po pierwsze nie szalejcie
szalej odmóżdża serce
nie czujesz że cię nie ma
ni w życiu ni na temat
po drugie nie wariujcie
wariactwo sprzyja bójce
przez słowa aż do czynów
pajaców arlekinów
po trzecie i po czarte
życie jest diabła warte
gdy w szczegół się zamieni
wśród gnoju i kamieni
zrozumcie że po piąte
nie można być wielbłądem
gdy nie ma karawany
a cały piach zasrany
i tyle chyba dosyć
by milczeć wniebogłosy
wszak w słowie niepisanym
jest wasze własne amen
>Ubu<
:-)