bo nie wiesz...

Robert noszczyk

nie pod władzą nocy ni ciemności

bądź dzieckiem światłości i dnia

nieustannie trzeźwy

nie trwaj w uśpieniu

 

przywdziej zbroję

załóż hełm

weź tarczę

i zwycięsko odpieraj ataki

 

bądź spokojny w sumieniu

niewinny wśród przewrotności

bądź niczym gwiazda na niebie

i biegnij

biegnij do celu

 

Robert noszczyk
Robert noszczyk
Wiersz · 14 kwietnia 2016
anonim