tao

zen8

jestem wei wu wei działanie bez działania na drodze z liści
ułożonej w nieczynne fabryki i industrialne krajobrazy drogi

to jest tao kiedy opadają liście z firanek w automacie pralki
ustawionej na program prania średnio zbrudzonych rzeczy

to jest moje tao niewidzialna droga zapisana w niedziałaniu
i nie ma w tym porządku tylko chaos z piorących się ubrań

zen8
zen8
Wiersz · 14 kwietnia 2016
anonim