forma

zen8

to nie jest walka na czas tylko o punkty procentowe
w telewizyjnych spotach reklamowych
100% bawełny przetworzonej na ściągacz w bluzie

opisuję figurę buddy w czterech prostych zdaniach
niech nie wie prawica co czyni lewica
zieloni przystąpili do ataku na białe od morza plaże

rozgryzam burze piasku w tęczówkach twoich oczu
i nie ma to związku z przeistoczeniem
ciało jak ziarna piasku pod zamkniętymi powiekami

Oceń ten tekst
zen8
zen8
Wiersz · 19 kwietnia 2016
anonim