zazen

zen8

to otwieramy wszystkie czakramy na jednym bezdechu
to nie możliwe mówią portale ezoteryczne takie jak ten

zaczynamy od tysiąc płatkowego lotosu na wzniesieniu
czaszki zamkniętej na pięć zmysłów bo szósty - umysł

który otacza szczyty himalajów ponad poziomem mórz
rozpadliny skalne i wysepki na pacyfiku bez tantryzmu

tak został opisany punkt hara w księdze umierania zen
przedmiot skupienia uwagi na nieświadomym oddechu

Oceń ten tekst
zen8
zen8
Wiersz · 19 kwietnia 2016
anonim