to otwieramy wszystkie czakramy na jednym bezdechu
to nie możliwe mówią portale ezoteryczne takie jak ten
zaczynamy od tysiąc płatkowego lotosu na wzniesieniu
czaszki zamkniętej na pięć zmysłów bo szósty - umysł
który otacza szczyty himalajów ponad poziomem mórz
rozpadliny skalne i wysepki na pacyfiku bez tantryzmu
tak został opisany punkt hara w księdze umierania zen
przedmiot skupienia uwagi na nieświadomym oddechu
zazen
zen8
zen8
Wiersz
·
19 kwietnia 2016