bez tytułu 1995

Tomek Katner

 

Wszędzie jest boleść i więcej jej będzie

Wszędzie jest smutek i wciąż go przybywa

Zawsze był strach i pełno go wszędzie

A radość jest liną, która się urywa.

 

Życie jest pustką i to nas bolało

Prawda jest kłamstwem i tak zostanie

Miłość jest darem, jakiego mało

A człowiek upadł i już nie wstanie.

Tomek Katner
Tomek Katner
Wiersz · 23 kwietnia 2016
anonim